Лечебна Гимнастика

Лечебна гимнастика от високо квалифицирани кинезитерапевти в нова спортна зала в центъра на София. При първото посещение имате и предварителна индивидуална консултация.

Лечебна Гимнастика

Лечебната гимнастика или лечебната физкултура е една от основните групи терапевтични средства от кинезитерапията. Тя е в основата на кинеитерапевтичната програма. Всяка кинезитерапевтична програма е индивидуална и се прави на база способностите на всеки организъм към приложеното физическо натоварване. Правилно дозирано натоварване с постепенно увеличаване спомага за подобряване на движението и функциите на човешкото тяло.

Намалената или липсата на физическо натоварване незибежно води до проблеми като: болки в гърба, кръста и врата. Като това са първите признаци и за съжаление влошаването на общото ни физическо състояние няма да се спре само с това.

Чрез лечебната гимнастика ние ще върнем постепенно функционалните умения и навици на работещите хора. На децата ще помогнем да изградят правилна и изящна стойка.

Лечебните упражнения, които се използват в зависимост от участието на човека са:

  • Пасивни упражнения – при тях движенията изцяло се извършват от външна сила;
  • Активни упражнения – това са движения във възможния обем. Те се предизвикват от активната контракция на мускулите, които преминават през ставата;
  • Активно- асистирани упражнения – при тях активното усилие е недостатъчно за извършване на движението. Точно заради това е необходимо да допълване пасивно от външна сила;
  • Резистивни упражнения – това са движения изпълнявани срещу допълнително външно съпротивление;
  • Стречинг упражнения – това са движения, които са в края на възможния обем. Те навлизат в тъканното съпротивление. По този начин те допринасят за разтягането на тъканите, ограничаващи подвижността.

Активните упражнения, които се прилагат в лечебната гимнастика спрямо влаганото услилие са:

  • Активно-асистирани;
  • Свободни активни;
  • Резистивни упражнения, които се изпълняват срещу съпротивление. Те са разновидност на стречинг упражненията.

Ето едно интересно видео за китайска национална гимнастика смесено с бойни изкуства – National Health gymnastics

За да видите всичките ни часове с гимнастика за здраве, моля вижте ГРАФИК

За връзка с нас използвайте следните КОНТАКТИ